Stevia sötmedel ger alla möjlighet att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan handla Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra alternativ för den som inte vill ge upp godis men gärna slipper samtliga de dåliga effekterna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån strösocker är standard och dyker upp ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket består av många annorlunda varianter, men främst av två annorlunda typer som lätt egentligen heter art 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig handlingskraft med vettig fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar lukta aceton. Man håller också snabbt ned i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta äta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så blott jätte lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken dålig effekt strösocker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt verkningsfull, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett samt äggviteämne för att idas med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär förfarande för att gå ned i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse äta fritt av proteiner samt fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, flera grönsaker och rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, samt protein som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till morgonmål när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.